IOTstack – kompletní postup

Nevíte, kde začít při instalaci IOTstack a jak pokračovat? Právě proto vznikl tento kompletní postup, který se odkazuje na jednotlivé návody, řeší doporučené pořadí a který bude průběžně aktualizovaný.

Návod obsahuje několik sekcí:

  • Zásadní – body začínající 1. a označené červenou barvou
  • Důležité – body začínající 2. a označené fialovou barvou
  • Doporučené – body začínající 3. a označené zelenou barvou

Osobně samozřejmě doporučuji seznámit se všemi návody/články níže uveřejněné, protože to pomůže například lépe pochopit fungování. Jako minimum vnímám body označené 1. a 2.. Pořadí bodů určuje doporučený způsob pořadí instalace.


Aktualizace 2022: doba již pokročila a i pro základní instalaci bych doporučoval využít kompletního řešení přes PiBuilder.


Zásadní:

Životně důležitá sekce, kde je opravdu provést všechny návody (samozřejmě, pokud nepoužíváte Node-RED, tak jej nemusíte řešit).

1.1 – základní instalace


1.2 – aktualizace docker-compose


1.3 – aktualizace Node.js pro Node-RED


Důležité:

Tato sekce obsahuje odkazy na návody, které osobně považuji za důležité, ale již nejsou zásadní pro samotný správný chod IOTstack. Nicméně i přesto doporučuji se s nimi seznámit a nainstalovat/nastavit si je.

2.1 – zálohování (nejenom na Dropbox)


2.2 – nastavení aliasů


2.3 – aktualizace jednotlivých image/kontejnerů


Doporučené:

Poslední sekce, kde již nebudou jen instalace konkrétních věcí, ale obecné věci týkající se provozu samotného IOTstacku a další s tím související. Uveřejněné odkazy mohou pomoci pochopit například další souvztažnosti s provozem či jinak usnadnit práci.


3.1 – další dockerizované služby


3.2 – vzorová úvodní stránka Homer


3.3 – ServerCat pro monitorování nejenom RPi pro iOS


3.4 – aktualizace deCONZ firmware pro ConBee II/RaspBee II


Tento soubor návodů bude průběžně doplňován o případné další články, které budou zde na webu publikovány. Máte-li tip na zařazení dalšího návodu/článku, napište v diskusi níže.


Zanechat komentář